PREZENTARE

Poziţionare geografică: Comuna Padeş este situată în partea de vest a judeţului Gorj, la 61 km distanţă de municipiul Târgu Jiu şi 33 km distanţă de Motru;
Componenţa: Apa Neagră, Padeş, Văieni,Călugăreni, Orzesti, Closani, Motru Sec, Cerna-Sat, având conducerea administrativă în localitatea Călugăreni;

Suprafaţa: 38981 ha, din care pădurile acoperă 26975 ha;
Din această localitate a început Revoluţia din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu în anul 1821 care a avut ca efect înlăturarea domniilor fanariote.
Pe câmpia din satul Padeş a fost citită Proclamaţia de la Padeş, în acel loc fiind înălţată o troiţă şi ulterior un monument care comemorează sacrificiul pandurilor olteni.
Localitatea se desfăşoară de-a lungul cursului râului Motru iar satul Cerna-Sat şi pe râul Cerna. Aşezarea este submontană, beneficiind de climă temperat-mediteraneană şi de un imens potential turistic.
Comuna Padeş este situată în Subcarpaţii Sudici şi Piemontul Getic ce cuprind partea de nord a judeţului şi care este format din culmi prelungi ale căror înăţimi coboară spre sud pâbă la 450-500 m, separate de culoare lungi ale cursurilor de ape.
Bogăţiile naturale ale solului şi subsoluli comunei o situează printre localităţile cu importante resurse de materiale de construcţii şi hidroenergetice ale apelor din zonă.
Potenţialul hidroenergetic este materializat prin realizarea complexului Cerna – Motru – Tismana, desfăşurat în cea mai mare parte pe raza comunei Padeş, şi compus dintr-o reţea de galerii subterane care audc apa din pârâul Cerna în râul Motru, acumulăriole de ape din zona montană precum şi Hidrocentrala Valea Mare cu  putere instalată de 50 MWh.
O adevărată bogăţie naturală a comunei o reprezintă resursele forestiere, prin suprafaţa de 26.975, adică 69,2% din totalul suprafeţei comunei.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: